OFFLINE-ONLINE-OFFLINE Membina Kepercayaan

Situasi semasa memaksa semua orang untuk mengadaptasi dengan penggunaan internet dan komuniasi maya secara maksimum. Malah, dalam konteks pengurusan kerja dan hal-hal yang melibatkan ekonomi, ia menjadi kritikal kepada seluruh rantaian ekosistem dalam sesebuah industri.

Mahu atau tidak, kita sebagai individu juga tidak dapat mengelakkan diri, Sebagai pekerja, ibu bapa atau yang menjalankan perniagaan, kebolehan dan keperluan mengadaptasi suasana secara online atau virtual menjadi satu perkara yang MESTI.

Video ini membincangkan tentang keperluan untuk kita wujud secara online.

Saya mahu menyorot kembali kepada perkara asas iaitu keperluan membina kepercayaan melalui kewujudan kita secara online. Rata-rata, bagi kita yang memang sudah saling mengenali secara offline, kita tidak mempunyai banyak isu.

Tetapi, dalam situasi semasa, bagi menjalankan aktiviti perniagaan atau kepada yang mahu mula mencari pendapatan sampingan secara online, keperluan untuk wujud secara online dan ditemui oleh proepek yang betul menjadi penting.

Pada kebanyakan masa, bukanlah semua yang kita kenali itu akan menjadi pelanggan. Bahkan, ada sebahagian besar yang tidak mengenali kita itulah yang merupakan pembeli kepada produk atau servis yang kita tawarkan.

Ada beberapa perkara penting yang perlu kita lakukan terutama apabila kita membina personal brand melalui media sosial. Dengan adanya, hubungan yang sedia ada dari kalangan rakan, maka ia menjadi nilai tambah untuk menghubungkan semula kepada rangkaian kenalan yang baru.

Dalam video ini dikupas tentang 6 jenis konten dan posting yang disusunkan dalam sebulan.

Apakah sudah terlewat untuk bermula sekarang? TIDAK! Bahkan, inilah masanya untuk terus mula dan lakukan.

Share On Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

More Posts

Book Your 30-Minute Discovery on Personal and Business Potential Consultation NOW

Book Your 30-Minute Free Consultation

Anda Mempunyai masalah dalam perniagaan? Takut untuk membuat keputusan yang tepat?

Jangan risau! Kami akan berkongsi cara bagaimana maklumat sedia ada dalam syarikat/bisnes digunakan untuk merancang penambahbaikan dalam bisnes secara keseluruhan.

Dapatkan satu sesi konsultasi melalui telefon PERCUMA.

Download Free EBook

Download Free EBook

PENGURUSAN HR

Dapatkan 12 kandungan hal pengurusan bisnes pusat pendidikan dalam ebook ini. 

Ebook ini merupakan satu refleksi kepada kita sebagai seorang pengurus atau ‘owner’ pusat pendidikan. Dapatkan perspektif yang berbeza.

Tawaran ini sah sehingga 30.12.2020.
Download sekarang!

Buy EBook

Buy Our EBook Now!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.